Ruimte voor jou

Wat gaan we doen?

In drie maanden tijd ga jij aan de slag om ruimte te maken voor jou in je leven. Als coach help ik jou om los te komen van je oude verhaal – waarin jij meer hooi op je vork moet nemen dan goed voor je is, omdat je niemand teleur mag stellen of omdat je iets te bewijzen hebt. We maken een nieuw verhaal, waarin jij met zelfvertrouwen je uitdagingen aangaat, meer leeft in lijn met wat belangrijk is voor jou en minder naar de verwachtingen van anderen.

Dit traject bestaat uit zes coachgesprekken en (schrijf-)oefeningen voor daartussen, die jou gaan helpen weer de hoofdpersoon in je eigen verhaal te worden. Want jouw grote zorghart heeft verbinding met jezelf nodig, om er echt voor anderen te kunnen zijn.

In de gesprekken gaan we aan de slag met jouw specifieke situatie en onderzoeken we samen waar jouw obstakels liggen en hoe jij vanuit je eigen waarden daarin je weg kunt vinden. De schrijfopdrachten helpen om jouw mindset te richten op jouw eigen behoeften, patronen en drijfveren, zodat we het maximale uit de gesprekken halen.

Waar we in ieder geval naar gaan kijken zijn de volgende onderwerpen: Wat heb jij nodig om te gaan kiezen voor jezelf? Welke zelfkennis maakt verandering voor jou gemakkelijker? Wat kun je halen uit beter grenzen aangeven? En wat zijn jouw diepe behoeften in zelfzorg?

Iets voor jou?

Misschien twijfel je nog of Ruimte voor jou iets voor je kan zijn. Het is gemaakt voor jou als je je herkent in twee of meer van de volgende uitspraken.

 • Je zegt tegen elk verzoek ‘ja’, of je voelt je schuldig als je ‘nee’ hebt gezegd. Je wilt niemand teleurstellen.
 • Je weet dat je groeiwerk te doen hebt om beter bij jezelf te blijven, maar je weet nog niet precies hoe.
 • Je staat in je werk en daarbuiten steeds voor iedereen klaar, zelf sta je laag op je prioriteitenlijstje.
 • Je kunt aan anderen precies uitleggen wat ze moeten doen om meer rust, ontspanning of zingeving te ervaren, maar het zelf toepassen is lastig.
 • Je hebt lange tijd zo weinig naar jezelf geluisterd, dat je ook niet meer precies weet wat je behoeften nou eigenlijk zijn.
 • Je wilt niet over een paar jaar terugkijken en denken: had ik toen maar gekozen om mezelf op nummer één te zetten.

Ik ken het maar al te goed

Ik weet hoe het is om zo’n groot hart te hebben dat je het liefst iedereen wilt helpen. Ik heb niet voor niets jaren in de zorg gewerkt, een pleegdochter gehad, vrijwilligerswerk gedaan, voor de mensen om me heen klaargestaan en mezelf aangeleerd om eerst ‘ja’ te zeggen en dan pas te kijken of ik er ook ruimte voor had.

Steeds liep ik tegen mezelf aan, totdat ik besloot om mijn leven te gaan veranderen. Een zoektocht naar mijn eigen waarden, behoeften en autonomie leerde me een hoop over mezelf. Gecombineerd met mijn opleidingen in coaching en therapie, heb ik inmiddels een goed beeld van hoe ik mensen kan begeleiden in groei en verandering.

Ik kan jou op een liefdevolle, creatieve en analytische manier helpen om zelf ook die transformatie aan te gaan, zodat er meer ruimte is voor jou in je leven.

Dit is jouw nieuwe hoofdstuk

 • Je geeft sturing aan je eigen leven, zoals dat past bij jouw waarden en behoeften.
 • Zonder schuldgevoel zeg jij ‘nee’, wanneer dat moet of gewoon als je dat wilt.
 • Je hoofd is een stuk rustiger en minder vol.
 • Jij kijkt naar jezelf en je leven door de bril van: wat heb ik nodig?
 • De echt belangrijke dingen staan voorop. Jij kiest waar je JA tegen zegt.
 • Er is meer ruimte in je agenda om een hobby op te pakken of gewoon te niksen.
 • Jouw verhaal is sterk, omdat het bij jou past en omdat het je de ruimte geeft om jezelf te zijn.