Ik ben liefdevol.

Ik ben liefdevol – krachtige affirmatie

Woorden zijn belangrijk, zeker de woorden die je tegen jezelf zegt. Ik heb al eerder geschreven hoe je krachtige affirmaties kiest, ook als je een hekel hebt aan affirmaties. Een van de affirmaties die ik zelf gebruik is: Ik ben liefdevol.

Voor mij is liefde de kern van wie ik ben. Waarom? Ik voel liefde voor de mensen om me heen, voor de dingen die ik doe en voor de spullen die ik heb. Ik hou van mijn klanten, ik ben een echte dierenvriend en elk voorjaar is er die eerste warme dag waarop ik ineens bedenk: ik ben verliefd op de wereld. Ook ben ik een echte zorger. Niet voor niets ben ik gaan studeren en werken in de zorg en ben ik nu coach: ik trek me aan hoe het met anderen gaat.

Soms sla ik een beetje door in geven om de ander en word ik teruggefloten door mijn lijf. Dan weet ik weer: ohja, grenzen aangeven. Maar meestal gaat het goed. Ik hou van liefde. Van liefde van een ander voelen, van zelf liefde voor een ander voelen, en ook van die liefde uiten. Door het te zeggen of door iets voor de ander te doen. Van gewoon een berichtje “Ik ben blij dat je in mijn leven bent” of “Ik vind het zo fijn dat jij …. bent”, wordt niet alleen de ander blij, maar ikzelf net zo goed.

Door elke dag de affirmatie ik ben liefdevol te gebruiken, herinner ik mezelf eraan om me bewust te blijven van die liefde – voor mij, van mij en door mij.

Maar er is meer!

Affirmaties helpen je om die stroom aan gedachten die de hele dag door je hoofd gaat, bij te sturen. Meestal is dat niet zo’n fijne stroom van gedachten – je bent niet leuk genoeg, slim genoeg, mooi genoeg of lief genoeg. Dan is het fijn om een tegengeluid te horen.

Ik ben liefdevol.

Dit is een krachtige zin die altijd waar is. Ook als je boos bent geweest om niets, ook als je in gedachten iedereen soms wel kunt vermoorden, ook als je – met een hoop schuldgevoel – eens ‘nee’ hebt gezegd en lekker tijd voor jezelf hebt geclaimd.

Dit is een Ware uitspraak. Met een grote W. Het zegt iets over wie jij bent en over wie jij wilt zijn. En ook gaat het in tegen die gedachten die zeggen dat jij niet goed genoeg bent. Is alleen liefdevol zijn genoeg? Waarschijnlijk niet. Gelukkig ben je ook een heleboel meer. Creatief, goed in koken, groeiend, fanatiek of slim.

Toch is liefde een mooi begin. Ga maar eens na wat het met je doet, als je erbij stilstaat hoe liefdevol je bent. Vind je het moeilijk om daar nu bij te komen? Probeer dan eens een Metta meditatie, waarin je wordt meegenomen om liefde te voelen. Merk eens op wat het verschil in jezelf is, tussen voor en na.

Ik hoor supergraag wat liefdevol zijn voor jou betekent!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *